Download Casestudy
Bucks New University (BNU) South Wing

Client: Bucks New University (BNU)

Project value: £4.5m

Completion: September 2014

BNU’s South Wing building had been sitting partly vacant for some time and required major repair, maintenance and improvement. It was vital to the continued success of the university’s Faculty of Society & Health for the space to be remodelled to offer state-of-the-art facilities with both dedicated and bespoke learning and teaching areas as well as more informal space for students.

The South Wing is situated in a prominent position, not only within the University Campus but within the townscape of High Wycombe and positioned adjacent to the University’s brand new ‘Gateway’ building.

A fundamental aspect of the project brief was to transform the South Wing externally to aesthetically complement and enhance the surrounding area and the appearance of the university campus. It was also important for the building to be completely reconfigured internally to enable the delivery of first class higher education to students in an environment providing comfort, well being, motivation and outstanding facilities.